Joulutauon katsaus kauteen

18.12.2019

Kausi on edennyt joulutauolle ja on hyvä katsastaa miten kausi on tähän mennessä mennyt.

 

Miehet

Miehet aloittivat kautensa Suomen Cupilla, jossa se eteni komeasti ja hieman yllättäen toiselle kierrokselle puhtaalla pelillä ensimmäiseltä kierrokselta. Toisella kierroksella joukkueen saldoksi tuli tappio, voitto ja tappio, joka tiesi cup tien päättymistä.

Nelosdivarissa joukkueen hyvä meininki jatkui ja kausi alkoi viidellä peräkkäisellä voitolla. Nyt kun sarjaa on pelattu kahdeksan ottelua, niin miehet ovat sarjassa toisena, vain pisteen perässä sarjan kärkeä. Tammikuun alun kotiturnaus tulee olemaan erittäin tärkeä nousuhaaveita ajatellen.

 

Miehet II

Miesten kakkosjoukkue on pelannut vitosdivarissa kapealla ja erittäin nuorella rosterilla erilaisten päällekkäisyyksien vuoksi. Joukkueeseen kaivattaisiinkin uusia pelimiehiä vielä lisää. Kymmenestä ottelusta plakkariin on jäänyt vain yksi voitto ja sillä kakkosmiehet ovat sarjan jumbosijalla. Tammikuun alun ensimmäisessä turnauksessa vastassa on heti Gremlins, jolta avauspisteet on kerätty.

A-Pojat

A-Poikien alkukausi on ollut vaikea. Kahdeksasta ottelusta plakkarissa on yksi voitto ja seitsemän tappiota. Miesten pelien kanssa menevät päällekkäisyydet luovat omia haasteitaan ja viimeisimmässä turnauksessa mukana olikin naisten joukkueessa pelaavia tyttöjä mukana vahvistamassa rivejä.

 

C1-Pojat

C1-Poikien alkusarjan tasaisista mittelöistä päättyi kolme voittoon ja kaksi tappioon. Tämä tiesi C1-pojille paikkaa Länsirannikon ja Sisä-Suomen yhteisessä eliittisarjassa. Kovatasoisessa eliittisarjassa pojilla on avauspisteet vielä nappaamatta tiukkojen taisteluiden jälkeen, kun neljä peliä on pelattu.

 

E2-Pojat

E2-Pojat aloittivat haastajasarjan lohkossa paikallisvastustajien kanssa. Alkusarjan viidestä ottelusta joukkue kasasi komeasti kolme voittoa ja kaksi tappiota. Näillä voitoilla joukkue selvitti tiensä ylempään haastajasarjaan. Ylemmässä haastajasarjassa on vielä neljän pelin jälkeen avauspisteet saavuttamatta, vaikka peli onkin parantunut huimasti kauden aikana.

 

F-Pojat

F-Pojat ovat pelanneet kortteliliigaa syksyn aikana kahden joukkueen voimin ja plakkariin on saatu useita voittoja, sekä muutama tappio.

 

G-Pojat

G-Pojat eivät vielä tällä kaudella osallistu sarjatoimintaan, mutta harjoitusvuorolla pelaajat ovat erittäin sitoutuneita ja kevään aikana saatetaankin pelata ensimmäisiä harjoitusotteluita.

 

 

Naiset

Naiset aloittivat kautensa myös Suomen Cupissa, josta selvitti tiensä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Toisella kierroksella tie nousi kuitenkin pystyyn kahden NLB joukkueen ja Ä-Lastin entisten liigapelaajien käsittelyssä.

Kakkosdivarissa joukkue kuitenkin on jatkanut loistavia otteita. Kahdeksan pelin jälkeen naiset johtavat sarjaa seitsemällä voitolla ja yhdellä tappiolla. Ykkösdivariin nousee neljä parasta joukkuetta ja kaksi parasta jatkavat kauttaan vielä liigakarsintoihin.

 

Naiset II

Vaikean alkukauden jälkeen naisten kakkosjoukkue on saanut pelin kulkemaan ja kulkeekin tällä hetkellä kahdeksan ottelun voittoputkessa. Nelosdivarin alkusarja on pelattu ja naiset II voitti oman lohkonsa. Kevätkierroksella pelit jatkuvat ylemmässä jatkosarjassa.

 

C-Tytöt

C-Tytöt aloittivat kautensa SM-karsinnoissa, josta ikäluokassaan nuori joukkue sai arvokasta kokemusta ja hienoja urheiluhetkiä kotiyleisön edessä. Kausi jatkui erittäin tasaisessa kilpasarjan alkusarjassa, josta kertoo viidestä pelistä kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Tällä hetkellä pelataan kilpasarjan jatkosarjaa, jossa neljän pelin jälkeen C-tytöt ovat sarjan kärjessä, kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla.

 

D-Tytöt

D-Tytöissä KaPalla ei ole omaa joukkuetta vaan D-ikäiset pelaavat rinnakkaisluvilla yhteisjoukkueessa UHV Bullsissa. Bulls sijoittui alkusarjassa neljänneksi, yhdeksän peliä, viisi voittoa ja yksi tasapeli. Ylemmässä jatkosarjassa on pelattu ensimmäinen turnaus, josta saaliiksi tuli yksi voitto ja yksi tappio.

 

E-Tytöt

E-Tytöt pelasivat syyskauden haastajasarjassa, josta saldoksi tuli sarjan voitto. Kahdeksassa pelissä seitsemän voittoa. Tämä tietää kevääksi nousua kilpasarjaan, joka alkaa Tammikuussa kotiturnauksella. Pieni joukkue kaipaisi mukaan lisää pelaajia, sekä etenkin maalivahtia.

 

F-Tytöt

F-Tytöt pelaavat ensimmäistä kauttaan tyttöjen kortteliliigassa. Ensimmäisistä turnauksista saldoksi on tullut, niin voittoja kuin tappioitakin.

 

KaPan kasvatit maailmalla:

Sofia Leino, TPS, Naisten Liiga A

Sofia kärsi syksyn aikana loukkaantumisesta, mutta toipui siitä ja valittiin naisten mm-kisoihin. MM-kisoista tuliaisina oli pronssimitalit ja kuudessa ottelussa tehot 4+1. Liigassa viime vuoden pistepörssin voittaja on takonut piste per ottelu tahdilla, vaikka TPS:n alkukausi onkin ollut vaikea ja sijoitus sarjassa seitsemäs.

 Sofia Leino kuvassa

Olivia Välimäki, TPS, Naisten Liiga A

Tälle kaudelle komean nousun kakkosdivarista TPS:n naisten liigajoukkueeseen tehnyt Olivia on ollut mukana kaikissa TPS:n otteluissa. 11 ottelussa on syntynyt liigauran avausmaalin lisäksi yksi syöttöpiste.

 

Henrika Maikola, FBC Loisto, Naisten Liiga B

Henrika kuuluu alle 19 vuotiaiden maajoukkueryhmään. Loiston alkukausi on ollut loistava, sillä 13 pelistä joukkue on kärsinyt vain yhden tappion ja senkin jatkoajalla. Näin ollen Loisto johtaa Liiga B:tä. Henrika on tehnyt 12 ottelussa 14 pistettä, joten pistepussikin on karttunut komealla tahdilla. A-Tyttöjen SM-sarjassa Henrika on ehtinyt pelaamaan vain kaksi ottelua, joissa tehnyt kolme maalia.

 

Laura Piiroinen, SBS Wirmo, A-Tyttöjen SM-sarja

Rinnakkaisluvalla SBS Wirmon A-tytöissä pelaava Laura on ollut Wirmon puolustuksen tukipilareita. Yhdeksässä ottelussa tehot 1+6 ja Wirmo komeasti kuudentena SM-sarjassa.

 

Jada-Liinu Aalto, SBS Wirmo/Masku, C-Tyttöjen SM-sarja

Liinu on aloittanut kautensa erittäin tehokkaasti ja on koko SM-sarjan pistepörssissä kolmannella sijalla. Kymmenestä ottelusta kasassa on tehot 12+7. SBS Wirmo/Masku on joulutauolle lähdettäessä sijalla viisi. Liinu on myös mukana maajoukkuetien leirityksissä.

 

Siiri Kotiranta, SBS Wirmo/Masku, C-Tyttöjen SM-sarja

Kauden aikana SM-sarjan haasteisiin vaihtanut Siiri on aloittanut uudessa joukkueessaan mainiosti. Kymmenen ottelun jälkeen 4+4 tehot ja joukkueen sisäisessä pistepörssissä sijalla kolme.

 

Emmi Luukkala, SBS Wirmo/Masku, C-Tyttöjen SM-sarja

Rinnakkaisluvalla Mynämäkeläisten mukana pelaava Emmi on vaivoista huolimatta pystynyt aloittamaan kauden tehokkaasti, kun puolustajalla on tehoja syntynyt yhdeksään otteluun 4+2. Emmi on myös valittu mukaan maajoukkuetien leirityksiin.

 

Olli Utrila, SBS Wirmo/Masku, C1-Poikien SM-sarja

Olli on pelannut 11 ottelua, joissa kirjannut kaksi maalia ja kolme syöttöä. SBS Wirmo/Masku on tällä hetkellä sarjassa upeasti toisena.

 

Matias Fagerström, SBS Wirmo/Masku, C1-poikien SM-sarja

Vuotta ikäistään vanhempien mukana Matias on päässyt pelaamaan yhden ottelun SM-sarjassa ilman tehopisteitä.

 

Antero Survonen, SBS Wirmo/Masku, C1-poikien SM-sarja

Antsa on ollut mukana kokoonpanossa kolmesti, mutta tolppien välissä ei vielä vastuuta ole irronnut.

 

Emil Appelblom, TPS, C1-Poikien SM-sarja

TPS:n riveissä C1-poikien sm-sarjaa pelaava Emppi on ollut alkukaudesta tehokkaalla päällä, kun 11 ottelun tehot ovat 9+5 ja sijoitus joukkueen sisäisessä pörssissä kolmas. TPS on sarjassa tällä hetkellä sijalla kahdeksan.

Weikko Mäkelä, SBS Wirmo/Masku, C2-poikien SM-sarja

Vuotta vanhempien mukana C2-poikien SM-sarjaa pelaamaan päässyt Weikko on pelannut yhdeksän ottelua, joissa tehot 0+1. Joukkue on lohkossa tällä hetkellä sijalla kahdeksan.

12.03.2020Kaikkien joukkueiden harjoitustoiminta keskeytetään toistaiseksi myös välittömästi
04.02.2020Kausijulkaisu 2019-2020
18.12.2019Joulutauon katsaus kauteen
17.10.2019Joukkuesivujen tietoja päivitetty
13.10.2019Naisille hyvä alku sarjaan
12.10.2019Miehet avasivat kauden voitoilla
03.09.2019Myös miehet cupin toiselle kierrokselle
03.09.2019KaPa jatkaa naisten salibandycupissa
24.08.2019Pohitullin uuden mattoalustan avajaisottelut pelataan keskiviikkona 28.8., TPS:n liiganaiset vierailulla
20.08.2019KaPa-Akatemia, pilottikokeilu aamuvalmennuksesta Kalannin koululaisille

Siirry arkistoon »