Steelers maalin parempi Pohitullissa

08.04.2019

KaPan ja Hämeenlinnan Steelersin taistelu ensi kauden salibandyn liigapaikasta jatkui Pohitullissa tasaisena ja tiukkana, kuten hyvin odotettua olikin. Steelers on tällä kertaa aavistuksen parempi ja kuittasi KaPan 5-4 vierasvoiton samoin lukemin.

Avauserä on KaPan hallintaa. Pelin painopiste oli Steelersin päädyssä eikä Steelers saanut pitkiä painostuksia aikaan, mutta oli vaarallinen nopeissa nousuissaan.

Avausmaalin teki KaPan Essi Kutila viidennellä minuutilla. Liina Hyytiä antoi syötön Steelersin maalin takaa ja Essi nousi salamannopeasti maalin kulmalle ja ehti sujauttaa pallon maaliin ennen kuin Steelersin maalivahti ehti eteen.

Juulia Peura vei KaPan jo 2-0 johtoon kolmisen minuuttia myöhemmin. KaPa sai vapaalyönnin Steelersin kenttäpuoliskon kulmassa, Juulia jätti puolustajansa ja juoksi vapaaseen paikkaa, jonne Riikka Laato lähetti millimetrin tarkan syötön. Juulian veto painui vastustamattomasta Steelersin maaliin.

Peli oli hyvin KaPan hallussa, mutta reilu minuutti myöhemmin Steelers sai KaPan painostuksen poikki ja pääsi ylivoimahyökkäykseen ja hyvin syöttelemällä kavensi avoimesta paikasta.

Loppuerässä molemmilla oli hyvät paikkansa, mutta enempää maaleja ei nähty.


Jos ensimmäinen erä oli Kapan, niin toinen oli sitten vieraiden. KaPan ensimmäisen erän liike ja intensiteetti oli jäänyt pukukoppiin ja Steelers alkoi myllyttää.

Reilun viiden minuutin kohdalla KaPa joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti ja tilanne näytti pahalta. KaPa kuitenkin puolusti hyvin ja kun Steelersin veto jäi blokkiin, lähetti Riika Laato Juulia Peuran nopeaan ja Juulia iski päivän toisen maalinsa ylänurkkaan.

Jäähy ei kuitenkaan ollut ohi ja Steelers ehti vielä hyödyntää. Se jauhoi syötöillä hyvän vetopaikan tuli maalin päähän seitsemän sekuntia ennen jäähyn päättymistä.

Erä jatkui Steelersin painostaessa. KaPa joutui monta pyöritystä katkaisemaan sokkopurkuina, jolloin Steelers pääsi saman tien jatkamaan pyöritystä. Muutaman kerran KaPa pääsi nopeaan, mutta ei saanut maalia.

Steelers sai erän loppupuolella rangaistuslaukauksen, mutta sen Ruska Kerttula selvitti. Päätöserään lähdettiin KaPan maalin johdossa.


Steelers tuli tasoihin kolmannen erän alussa. KaPa laiskotteli ja kun vielä Steelersin veto muutti suuntaa omasta pelaajasta maalin edessä, niin se meni helposti verkkoon.

Maalin jälkeen KaPa ryhdistäytyi ja peli alkoi muistuttaa ensimmäistä erää. KaPa pääsi alkuerässä ylivoimalla ja saikin hyvällä syöttöpelillä Steelersin neliön pieneksi, mutta laukaukset eivät onnistuneet tarpeeksi hyvin.

Erän puolivälissä Kapa siirtyi vielä kerran johtoon. Asialla oli jälleen Juulia Peura, jonka yllättävä veto laidan tuntumasta upposi Steelersin maalin ylänurkkaan. Syöttäjäksi merkittiin Essi Kutila.

Mutta jälleen KaPa oman maalin jälkeen nukahti ja Steelers teki tasoituksen lähes suoraan aloituksesta, kello ehti kulua vain kolme sekuntia ja johtomaalista vielä metelöinyt Pohitullin yleisö hiljeni.

Erän loppu oli suhteellisen tasaista peliä, mutta Steelers kykeni nelisen minuuttia ennen loppua ratkaisuun. Maali syntyi helposti, merkkausvirheen vuoksi Steelersin pelaaja pääsi lähes kävelemään vapaaseen vetopaikkaa ja onnistui lähietäisyydeltä yllättämään Ruska Kerttulan.

KaPa yritti lopussa, mutta Steelers rauhoitti peliään hyvin. Viimeisen minuutin se sai pelata vielä ylivoimalla eikä sillä ollut ongelmia johdon säilyttämisessä.


Voitot ovat nyt tasan 1-1 eli nyt liigapaikka ratkaistaan paras kolmesta -menetelmällä. Steelersin voitto tiesi myös sitä, että Pohitullissa pelataan ensi lauantaina.

Kolmas peli on keskiviikkona Hämeenlinnassa ja kumpi sen voittaa, voi Pohitullissa varmistaa liigapaikan. Jos ei, niin viimeistään sunnuntaina Hämeenlinnassa jompi kumpi saa kokoon kolme voittoa.

Teksti: ukinyt.fi
17.10.2019Joukkuesivujen tietoja päivitetty
13.10.2019Naisille hyvä alku sarjaan
12.10.2019Miehet avasivat kauden voitoilla
03.09.2019Myös miehet cupin toiselle kierrokselle
03.09.2019KaPa jatkaa naisten salibandycupissa
24.08.2019Pohitullin uuden mattoalustan avajaisottelut pelataan keskiviikkona 28.8., TPS:n liiganaiset vierailulla
20.08.2019KaPa-Akatemia, pilottikokeilu aamuvalmennuksesta Kalannin koululaisille
08.08.2019Kausi alkaa, nuorimmat ikäluokat ilman kausimaksuja!
07.06.2019Kauden päättäjäiset vietetty
01.06.2019KaPa onnittelee valmistuneita

Siirry arkistoon »