KaPa on länsirannikon mestari

27.03.2019

KaPa kesti ennakkosuosikin paineet ja kukisti Rauman SalBan tänään Pohitullissa ratkaisevassa kolmannessa kohtaamisessa numeroin 4-0. KaPa voitti länsirannikon runkosarjan selvästi ja nyt mestaruuden mukana tuli jatkopaikka liigakarsintaan.

Peli alkoi KaPan lievässä hallinnassa ja SalBan päässä nähtiin muutama hyvä tilanne. KaPa sai jäähyn erän puolivälissä, kun kentällä oli liikaa pelaajia, mutta SalBa ei kahden minuutin aikana saanut hyviä tilanteita.

Sen sijaan heti jäähyn jälkeen KaPa onnistui maalinteossa. Essi Kutilan onnistui syöttämään hyvässä asemassa vapaana olleella Saara Mäki-Arvelalle. Syöttö oli hieman pomppiva, mutta Saara osui palloon ja iski sen suoraan ilmasta vieraiden maaliin.

SalBalle vihellettiin hetkeä myöhemmin jäähy, mutta sitä KaPa ei kyennyt hyödyntämään.


Toisen erän alkuun saatiin draamaa, kun Essi Kutilalle vihellettiin vitonen huitomisesta. KaPa hidasteli jäähyn alussa hyvin ja jäädytti peliä ja kulutti samalla kelloa. Ja kun SalBa sai lopulta ylivoimakuvionsa kuntoon, iski KaPa nopealla.

Pallo toimitettiin SalBan kenttäpuoliskolle, jossa Juulia Peura oli terävin. Juulia toimitti pallon kohti maalin edustaa, se otti salbalaisen mailasta kimmokkeen ja Riikka Laato teki kuten Saara Mäki-Arvela avauserässä, iski pallon ilmasta SalBan maaliin.

Ja kun SalBan pelaaja minuuttia myöhemmin otti itselleen vitosen, oli KaPa selvinnyt omasta jäähystään erinomaisesti, mutta ei parin minuutin ylivoiman aikana saanut maalia, vaikka ylivoimapeli sujui selvästi aktiivisemmin kuin ensimmäisessä kohtaamisessa viikko sitten.

Erän lopulla KaPa alkoi varmistella voittoa. Riikka Laato pääsi oikealta nousemaan maalin nurkalle ja löysi myös laukaukselleen tien SalBan maaliin. Syötön maaliin antoi Liina Hyytiä.


Päätöserän alkuun SalBa sai kakkosen, mutta KaPa ei saanut maalia. KaPa hallitsi tilanteita hyvin ja SalBa oli neuvoton, kun maalipaikkoja ei auennut.

SalBa otti aikalisän nelisen minuuttia ennen loppua ja kun KaPalle vihellettiin minuuttia myöhemmin kakkonen, SalBa otti viimeisenä keinona maalivahdin pois.

Se saikin muutaman hyvän tilanteen ja laukauksen, mutta kesken painostuksen Laura Piiroinen pääsi palloon ja laukoi sen omalta kenttäpuoliskolta SalBan tyhjään maalin.

Seuraavaksi KaPa matkaa kakkosdivarin lohkovoittajien turnaukseen, josta kaksi parasta pääsee taistelemaan ykkösdivarin karsinnoista valikoituneiden kahden joukkueen kanssa paikasta ensi kauden Liiga B:ssä

Teksti ja kuva: ukinyt.fi

03.09.2019Myös miehet cupin toiselle kierrokselle
03.09.2019KaPa jatkaa naisten salibandycupissa
24.08.2019Pohitullin uuden mattoalustan avajaisottelut pelataan keskiviikkona 28.8., TPS:n liiganaiset vierailulla
20.08.2019KaPa-Akatemia, pilottikokeilu aamuvalmennuksesta Kalannin koululaisille
08.08.2019Kausi alkaa, nuorimmat ikäluokat ilman kausimaksuja!
07.06.2019Kauden päättäjäiset vietetty
01.06.2019KaPa onnittelee valmistuneita
20.04.2019Miesten joukkueet julki
11.04.2019Naiset hakivat toisen vierasvoiton Hämeenlinnasta
08.04.2019Steelers maalin parempi Pohitullissa

Siirry arkistoon »