Kapan C-tytöt päättivät kautensa SM-sarjan 8. sijaan

Share |
29.03.2018

Kapan C-tyttöjen erittäin hyvin mennyt kausi sai päätöksensä viime viikonloppuna pelatuissa SM-sarjan puolivälierissä. Porvoon PSS näytti miten kovaa SM-sarjatasolla jo pelataan eikä aluesarjojen peleihin tottuneet Kapan tytöt pystyneet porvoolaisia kaatamaan.

Lauantaina Porvoo otti selkeän 17-1 voiton Kapan tytöistä. Kapan ainoan maalin teki Jada-Liinu Aalto Emmi Luukkalan syötöstä. Peli oli alusta lähtien selvää porvoolaisten hallintaa ja porvoolaisten fyysisyys ja vauhti yllätti Kapan tytöt. Parhaana kapalaisena palkittiin joukkueen nuorin Siiri Kotiranta. Siiri on vasta D-ikäinen mutta pärjäsi silti loistavasti vanhempien pelaajien seurassa.

Vaikka Porvoo mättäsi lauantai-iltana selvät numerot taululle, eivät Kapan tytöt lannistuneet. Lauantaina Kapan riveistä puuttunut Henrika Maikola oli taas sunnuntaina ringissä mukana ja se näkyi pelissä.

Ensimmäisestä erästä lähtien Kapan tytöt näyttivät miten kovaa se pystyy kotiyleisön edessä pelaamaan. Lauantaisen pelin kovuus oli jäänyt tytöille takaraivoon ja taisteluun lähdettiin asenteella ”helpolla ei porvoolaisia päästetä”. Ensimmäinen erä päättyi kuitenkin Porvoolle 0-3. Toisessa erässä PSS meni jo 0-4 tilanteeseen kunnes Kapa pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäämään ja Jada-Liinu Aalto latasi 1-4. PSS kuittaisi pian 1-5, tämän jälkeen meni 14sekuntia ja Henrika Maikola laukoi tilanteeksi 2-5. PSS kuritti vielä kahdella maalilla tilanteeseen 2-7 kunnes Henrika Maikola oli taas asialla ja taululle 3-7. PSS onnistui vielä kerran toisessa erässä ja erätauolle lähdettiin tilanteessa 3-8. Kolmannessa erässä PSS vaihtoaitiossa alkoi jo hermostumisen merkkejä kun Kapan tytöt painoivat kovin ja puolustus piti. Erää ehti kulua kaksi minuuttia kun Emmi Luukkala pääsi maalin edestä vetämään tilanteeksi 4-8. Hetken notkahdus Kapan tytöille ja PSS kuritti tilanteeksi 4-10. Tämän jälkeen maalissa hyvin pelannut Jessi Uusitalo käveli vaihtoon ja Jennifer Laine meni maaliin.

PSS hermostuneisuus kostautui jäähyllä ajassa 56:38 eikä mennyt kuin vajaa minuutti ja Katarina Maikola iski ylivoimalla maalin edestä pallon verkkoon tilanteeksi 5-10. Erän lopussa Sara Laivo syötti ja Henrika Maikola viimeisteli ottelun kolmannen maalinsa ja teki loppulukemat 6-10. Kapan kolmannen erän erittäin hyvästä pelistä kertoo se, että se voitti viimeisen erän 3-2.

Kapan parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti puolustaja Emmi Dahlberg. Jopa SM-sarjan koviin peleihin tottuneet porvoolaiset olivat hätää kärsimässä Dahlbergin kovan ja uhrautuvan puolustuksen edessä sekä lauantaina mutta erityisesti sunnuntaina. Myös vasta D-ikäinen Katarina Maikola pelasi puolustajana todella uhrautuvaa peliä molempina päivinä.

Valmentaja Marko Aalto oli tappiollisesta viikonlopusta huolimatta erittäin tyytyväinen Kapan tyttöjen suoritukseen. ”Sunnuntain peli oli meille ehdottomasti kauden paras peli. SM-sarjan 8. sija on todella hyvä saavutus pienen kaupungin seuralle, joka toivottavasti nähdään myös päättäjien silmissä. Kaupungin tuki nuorille, lajissa kuin lajissa, maksaa itsensä takaisin nuorten aktiivisena liikkumisena ja hyvänä julkisuuskuvana kaupungille. Tästä on hyvä jatkaa kesätreenien kautta uuteen kauteen.” –kommentoi Aalto.
Kapa C-tytöt kiittää kauden aikana joukkuetta tukeneita yrityksiä ja aktiivisia vanhempia, jotka ovat olleet mahdollistamassa tyttöjen menestyksekkään kauden.

 Henkilön Kalannin Pallo -65 kuva.

08.03.2019Sporttikoulu lapsille tulee jälleen kesän alkuun!
07.06.2019Kauden päättäjäiset vietetty
01.06.2019KaPa onnittelee valmistuneita
20.04.2019Miesten joukkueet julki
11.04.2019Naiset hakivat toisen vierasvoiton Hämeenlinnasta
08.04.2019Steelers maalin parempi Pohitullissa
06.04.2019KaPa ryösti heti kotiedun
27.03.2019KaPa on länsirannikon mestari
11.03.2019Kauden 2019-2020 suunnitelmat selvillä
11.02.2019KaPa-65 ja SBT Shadows fuusioituvat

Siirry arkistoon »