Share |

Enduro

Lajivastaava: Matti Valopaasi mattivalopaasi@gmail.com

Enduro 2021

Kautta 2021 varjostaa edelleen koronan tuomat haasteet ja siksi SM sarjaan ilmoittauminen ei ole vieläkään auennut tätä kirjoittaessa 20.4.2021. Funduroon sen sijaan on ilmoittaumiset auki ja suosituimmat tapahtumat on myyty loppuun muutamassa päivässä.

Koronan vuoksi kilpailujen tapahtumiin on tullut muutoksia mm. EBA:n kilpailulisenssi ja kisat ajetaan mahdollisesti ilman yleisöä. Näistä tarkemmin järjestäjien linkeistä alla.

Kilpailulisenssi.

Kilpailulisenssi vaaditaan SM sarjaan ja edellisistä vuosista poiketen myös Funduroon. Kts. info lisenssistä alla. Lisenssin hinta on 10€/kausi. Eli mistään suuresta investoinnista ei ole kysymys.Kilpailulisenssi

Funduro Cup:n osakilpailuihin osallistuvilta vaaditaan Extreme Bike Association Ry:n myöntämä kilpailulisenssi, joka sisältyy liiton jäsenmaksuun (10€/kausi). Jäsenmaksu suoritetaan täällä: https://eba.tapahtumiin.fi/fi/ Jäsenmaksun suorittamisesta on pyydettäessä esitettävä kuitti/tilausvahvistus kilpailutoimistossa. Aluehallintoviraston linjauksen mukaan lajiliittojen alaisia kilpailuja, joissa osallistujilla on voimassa kilpailulisenssi, ei lueta yleisötapahtumiksi.

Koronaohjeitus ja tapahtumat Fundurocup:

https://www.fundurocup.fi/korona/

https://www.fundurocup.fi/tapahtumat/

Enduro SM sarja 2021

http://mtb-enduro.fi/kilpailut

Toivottavasti kisat saadaan ajettua ja ei muuta kuin sormet pois jarruilta!

Laajavuoren Fundurocup 2020

Fundurocup saatiin vihdoin koronan takia käyntiin vasta 28.6.2020 Laajavuoren kisoilla.

Keli oli kuiva, kuuma ja pölyinen. 

KaPaa lähti edustamaan kolme kuskia, joista Joni Vepsä oli sijalla 69. miehissä ja Matti Valopaasi sijalla 27. M40.

Sattumiltakaan ei vältytty, kun Esa Pyykkönen loukkaantui harjoituksissa ja mursi kylkiluunsa.

2020

Endurokisat vuodelle 2020

Fundurocup

Funduro Cup on useasta osakilpailusta koostuva MTB enduro -kilpailusarja, joka tarjoaa rentoa ajamisen riemua myös niille, joille kelloa vastaan taisteleminen ei ole kaikki kaikessa.

Vaikka kyseessä onkin kilpailu, Funduro Cup:ssa keskitytään pitämään hauskaa ja nauttimaan maastopyöräilystä hyvässä seurassa vanhojen ja uusien kavereiden kanssa. Tavoitteen asetat itse: jarrut auki palkintopallille kaahaten, omien mukavuusalueen rajoja koetellen tai vain uusista ajopaikoista nautiskellen. Matalan kynnyksen sarja, johon voi tulla kokeilemaan enduroa ja pitämään hauskaa lajin parissa.

Ilmoittautumiset kudelle 2020 on auki!

https://fundurocup.tapahtumiin.fi/fi/

www.facebook.com/fundurocup/

23.5. Nuuksio Bikepark, Espoo

Kauden avaus Espoon Nuuksiossa, jossa kisaa edeltävinä päivinä myös Funduro-leiri!

27.-28.6. Laajis Bikepark, Jyväskylä

Juhannuksen jälkeen kisataan Laajiksen poluilla, jotka tarjoilevat jälleen Funduro-kauden teknisimmät reitit. 

11.-12.7. Skeikampen, Norja

Skeikampenin polkuverkosto on lähes kokonaan puurajan yläpuolella ja maastomuodot mahdollistavat kilometrien pituiset alamäkinautinnot! 

1.-2.8. Ruka, Kuusamo (Deluxe)

Tunturitunnelmaa Rukan poluilla ja pientä iltaohjelmaa Hanki Baarissa. Samana viikonloppuna Rukalla myös DH:n SM-kilpailu!

30.8. Saimaa Bikepark, Ruokolahti

Loppukesän fiilistelyä Saimaan rannalla. Mikäli koko viikonlopun mittainen tapahtuma sopii kalenteriin, niin lauantaina 29.8. Saimaalla ajetaan Chicken Lines DH-kisa ja vietetään Venetsialaista iltaa - kannattaa tulla kauempaakin!

13.9. Aittovuori Trail Center, Uurainen

Kauden ainoa hissitön kilpailu. Aittovuoren reittien hauskuuskerroin tekee jokaisesta noususta polkemisen arvoisen!

Muut Funduro tapahtumat

Enduro SM-sarja 2020 kilpailukalenteri

Enduro SM-sarjan kilpailukalenteri vuodelle 2020 näyttää tältä:

SM1 16.-17.5. Messilä

SM2 6.-7.6. Sappee

SM3 23.-25.7. Levi Midnight Enduro, EWS Continental Series, (EM-osakilpailu)

SM4 15.-16.8. Himos

SM5 5.-6.9. Ukkohalla

Julkaistaan viimeistään kaksi viikkoa ennen seuraavaa kilpailua osoitteessa: http://mtb-enduro.fi/ , josta löytyy informaatio jota ennen kisaa tarvitaan. Lue ja toimi kutsussa mainittujen ohjeiden ja aikataulujen mukaisesti.

2019

Vielä yksi enska kisa tälle vuodelle !!!

Mustavuori Enduro 2019

sunnuntaina Tampereella 3.11 

Jännätään miten Esan & Co. siellä käy.

EDIT. 3-11-2019 klo 14:45
 Juuri saamamme tiedon mukaan Esan suoritus koki karvaan alun kun ensimmäisen EK:n kolmannessa kurvissa takarengas meni puhki, renkaan vaihdosta huolimatta kisaan tuli keskeytys.
Matti, Eetu ja Vellu Ovat vielä kisassa mukana. Odotellaan tuloksia.


EDIT. 3-11-2019 klo 19:27
Kisat ohi Mustavuoressa. Hyvässä ajokelissä erikoiskokeitten harjoittelu meni loistavasti, vain yksi kilpailija vietiin sairaalaan tarkistettavaksi olkapäävamman takia, varsinaisessa kisassa ei onneksi loukkantumisia nähty.
Kilpailun alkaessa kaikilla oli hyvä ja latautunut fiilis, rata oli hiekkaisuutensa tähden kuivahko. 
Esan keskeytyksen jälkeen kisa onnistui kaikilta loppuun asti lumisateen ja muutamien kaatumisten saattelemana.
Muutoin hyvin järjestetyssä kisassa tulospalvelu petti totaalisesti. Tällä hetkellä ei siis voida todeta muuta kuin että Matti Valopaasi oli Kapan nopein. Villillä kortilla ajavat Eetu ja Vellu saivat myös huippusuoritukset.

EDIT: Tulokset saapuivat vihdoin parin päivän odottelun jälkeen.

Kapan ainoa maaliin asti päässyt oli sijalla 49 Matti Valopaasi. Miesten sarjassa olivat kaikki täysjoustokuskit iän ollessa yli 16v tai sähkömoottorista huolimatta. Vellu ajoi erinomaisesti sijalle 28 ja Eetu jäykkäperien sarjassa sijalle 8. 

Kaiken kaikkiaan ilmassa oli urheilujuhlan tuntua kannustajien ja kuvaajien tulviessa radan varsilla. Sää suosi kuskeja sateen loputtua sopivasti ennen kisoja ja lämmön noustessa muutaman asteen plussalle. Erittäin rento ja hyväntuulinen tapahtuma. Suosittelen!

IMG-20191103-WA0015.jpg